2007-10-16

Inget brutet!

Idag har jag varit hemma hela dagen (förrutom en snabbtur till Ica). Dagen började dock inte så bra. Molly löper ju, och det kände självklart en av grannarnas två labradorhanar. Dom var på vår gård i över en timme. När de tillslut började markera revir på vår veranda fick jag nog och promenerade över till grannen och gav honom en väligt snäll utskällning. Börjar bli less på dessa grannar. Visst har i också hundarna lösa, men våra hundar lämnar inte gården! Hans hundar springer runt på allas gårdar i timmar innan han tillslut tar in dom. Dessutom pågår ju älgjakten för fullt och det här tillhör ju ett av distrikten. Han måste ju fatta att han inte kan han dom lösa när han inte har koll på dom. Vet inte hur många gånger vi har varit och bett honom hämta hundarna från vår gård! Att det är snalla hundar spelar ingen roll... det är lika irriterande ändå! Han lovade i alla fall att hålla hundarna kopplade, så jag hoppas att jag slipper se dom på vår veranda imorgon när jag vaknar.

Fick besök av mormor och morfar redan i förmiddags och bjöd dom på bruna bönor och bacon till lunch. Efter maten var vi alla 3 så trötta att vi tog en tupplur som visade sig bli nästan 2 timmar lång...
Min mormor Ulla...

Sedan har det blivit en hel del småtittande på tv, och jag bakade en upp-och-ner kaka när sötsakssuget blev för stort. Vi var lite lata och värmde mat från igår till middag.

...och morfar Gösta

Fick även ett skönt besked idag. Anton var och röntgade handen och det är ingenting som är brutet, utan det är en rejäl stuning och han har fått en skena som han ska ha i 3 veckor. Förhoppningsvis kan han spela ganska snart igen.

Imorgon åker jag med asplöven till skellefteå. Ska dock inte på hockey, utan till boliden och hälsa på hos svärmor. Ska bli riktigt trevligt... Men inlägg imorgon överlåter jag åt min käre man nere i Uster!

Nu ska jag koka te och äta lite upp-och-ner kaka! Skriver mer någon annan dag.

Upp-och-ner kaka med ananas

Receptet på kakan kan jag slänga med:
  • 4 ananasringar
  • 2msk farinsocker
  • 50g+2msk smör
  • 3dl vetemjöl
  • 2dl socker
  • 1½tsk bapulver
  • 3 ägg
Gör så här:
Slå på ugnen på 175 grader.
Smält 2msk smör i en kakform (bryn ej) och strö sedan över farinsockret.
Lägg på annanasskivorna (och spara spadet till senare).
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver och rör sedan ner det med äggen och sockret.
Smält 50g smör och rör ner både smör och ananasspad i smeten.
Häll ner smeten i formen och grädda ca. 40-45 minuter.
Ta ut kakan, låt den svalna något och vänd den upp och ner.
ÄT!

Inga kommentarer: