Fick besök av mormor och morfar redan i förmiddags och bjöd dom på bruna bönor och bacon till lunch. Efter maten var vi alla 3 så trötta att vi tog en tupplur som visade sig bli nästan 2 timmar lång...
Sedan har det blivit en hel del småtittande på tv, och jag bakade en upp-och-ner kaka när sötsakssuget blev för stort. Vi var lite lata och värmde mat från igår till middag.
Fick även ett skönt besked idag. Anton var och röntgade handen och det är ingenting som är brutet, utan det är en rejäl stuning och han har fått en skena som han ska ha i 3 veckor. Förhoppningsvis kan han spela ganska snart igen.
Imorgon åker jag med asplöven till skellefteå. Ska dock inte på hockey, utan till boliden och hälsa på hos svärmor. Ska bli riktigt trevligt... Men inlägg imorgon överlåter jag åt min käre man nere i Uster!
Nu ska jag koka te och äta lite upp-och-ner kaka! Skriver mer någon annan dag.
Receptet på kakan kan jag slänga med:
Slå på ugnen på 175 grader.
Smält 2msk smör i en kakform (bryn ej) och strö sedan över farinsockret.
Lägg på annanasskivorna (och spara spadet till senare).
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver och rör sedan ner det med äggen och sockret.
Smält 50g smör och rör ner både smör och ananasspad i smeten.
Häll ner smeten i formen och grädda ca. 40-45 minuter.
Ta ut kakan, låt den svalna något och vänd den upp och ner.
ÄT!
- 4 ananasringar
- 2msk farinsocker
- 50g+2msk smör
- 3dl vetemjöl
- 2dl socker
- 1½tsk bapulver
- 3 ägg
Slå på ugnen på 175 grader.
Smält 2msk smör i en kakform (bryn ej) och strö sedan över farinsockret.
Lägg på annanasskivorna (och spara spadet till senare).
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver och rör sedan ner det med äggen och sockret.
Smält 50g smör och rör ner både smör och ananasspad i smeten.
Häll ner smeten i formen och grädda ca. 40-45 minuter.
Ta ut kakan, låt den svalna något och vänd den upp och ner.
ÄT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar